ASV jūras kājnieki ceturtdienas rītā nostiprinājuši kontroli pār Irākas dienvidu pilsētu Nāsiriju, acīmredzami apspiežot "Sadama fedajīnu" - režīmam uzticīgu zemessargu pretestību, kas visu pagājušo nedēļu uzbruka no slēpņiem un apšaudīja koalīcijas spēkus.
Aģentūras "Reuters" korespondents sacīja, ka jūras kājnieki tagad pilnībā kontrolē no Bagdādes 375 kilometrus attālās pilsētas tiltus, kas atrodas svarīgajā maršrutā, pa kuru tiek apgādāti Bagdādei uzbrūkošie spēki.

Viens dzīvojamais rajons upes ziemeļu krastā joprojām tiek uzskatīts par "naidīgu" un acīmredzot jūras kājnieki tajā vēl nav gājuši iekšā.

Pagājušajā naktī lieli jūras kājnieku spēki iegāja dziļi pilsētā un izvietoja patruļas tā dēvētajā "slēpņu alejā", kas ir ielu virkne no tilta pāri Eifratai līdz tiltam pāri Sadama kanālam. Uz tiltiem ir izvietoti sargi, paziņoja "Reuters" korespondents Adrians Krofts.

ASV jūras kājnieku virsnieki uzskata, ka lielākā daļa fedajīnu tagad ir pametuši pilsētu.

Kā paziņoja jūras kājnieki, šiītu musulmaņu cilšu līderi pirms trīs dienām likuši Sadamam Huseinam lojālajiem kaujiniekiem 48 stundu laikā pamest pilsētu. Kaujinieki acīmredzot to ņēmuši vērā.

Jūras kājnieki saka, - ieejot pilsētā, uz viņiem raidīti vairāki šāvieni, bet nopietnas sadursmes nav izcēlušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!