Foto: Kadrs no video

Kinostudija "Sony Pictures" atļāvusi vairākiem ASV kinoteātriem, sākot ar 25.decembri, izrādīt vēl pirms demonstrēšanas skandalozu slavu ieguvušo filmu "The Interview" ("Intervija"), kurā izsmiets Ziemeļkorejas komunistiskais diktators Kims Čenuns.

""Sony" ir atļāvusi "The Interview" demonstrēšanu Ziemsvētku dienā," tviterī paziņojis Teksasas kinoteātru ķēdes "Alamo Drafthouse" dibinātājs Tims Līgjū.

Arī Atlantas kinoteātris "Plaza Atlanta" Džordžijā tviterī paziņojis, ka ieguvis ekskluzīvas tiesības 25.decembrī demonstrēt Phenjanas sašutumu izsaukušo filmu.

Komēdijai par Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) plāniem nogalināt Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu nedienas sākās jau 24.novembrī, kad hakeri sāka tīmeklī publicēt delikātu un dažkārt apkaunojušu uzņēmuma informāciju, sākot no algu sarakstiem un beidzot e-pastiem, kuros vadošie darbinieki šķendējas par studijas zvaigznēm.

Decembra vidū divi "Sony Pictures" vadības pārstāvji - Eimija Paskāla un Skots Rubins - bija spiesti atvainoties, pēc tam kad tīmeklī bija publicēti viņu netaktiskie e-pasti ar rasistiskām noskaņām par ASV prezidentu Baraku Obamu.

Kā jau ziņots, komēdijas par Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) plāniem nogalināt Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu nedienas sākās jau 24.novembrī, kad hakeri sāka tīmeklī publicēt sensitīvu un dažkārt apkaunojušu uzņēmuma informāciju, sākot no algu sarakstiem un beidzot ar e-pastiem, kuros vadošie darbinieki šķendējas par studijas zvaigznēm.

Hakeri arī draudējuši sarīkot teroraktus kinoteātros, kas izrādīs filmu "The Interview". Tās pirmizrāde ASV bija paredzēta 25.decembrī. Šo draudu dēļ vairums ASV kinoteātru trešdien paziņoja, ka atsakās no filmas demonstrēšanas plāniem.

Ziemeļkorejas vēstnieks ANO nosodījis kinolenti, nodēvējot to par "neslēptu terorisma sponsorēšanu, kā arī kara pieteikumu".

17.decembrī "Sony Pictures" paziņoja, ka atsakās no skandalozās filmas demonstrēšanas. Kinostudijas lēmums izpelnījās gan ASV varasiestāžu, gan mediju, gan kinoindustrijas pārstāvju kritiku, par piekāpšanos diktatoriskā režīma šantāžai, upurējot vārda un mākslinieciskās izteiksmes brīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!