Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV vadītās koalīcijas spēki paziņojuši, ka Sīrijas ziemeļos sagūstījuši džihādistu grupējuma "Daesh" augsta ranga līderi, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Vīrietis bija "pieredzējis spridzekļu izgatavotājs un darbības koordinators", teikts koalīcijas paziņojumā. Amatpersonas ASV medijiem paziņoja, ka viņa vārds ir Hani Ahmeds al Kurdi.

Novērošanas grupa "Syrian Observatory for Human Rights" paziņoja, ka karavīri ar diviem helikopteriem tika dislocēti Humairā, netālu no Turcijas robežas opozīcijas kontrolētajā Alepo provincē.

Pirms helikopteru pacelšanās notika septiņas minūtes ilgas bruņotas sadursmes starp karavīriem un cilvēkiem ciematā. Vēlāk karavīri ieradās bāzē Kobanes reģionā Alepo provinces austrumos, ko kontrolē Turcijas atbalstītie nemiernieku grupējumi, teikts paziņojumā.

Koalīcijas paziņojumā teikts, ka misija bija "rūpīgi plānota, lai līdz minimumam samazinātu papildu bojājumus vai civiliedzīvotāju kaitējuma risku". "Operācija noritēja veiksmīgi; neviens civiliedzīvotājs nav cietis, koalīcijas spēki netika ievainoti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!