Ceturtdien ASV republikāņu senators Sems Braunbeks un republikāņu kongresmenis Deivs Veldons iesnieguši abās Kongresa palātās likumprojektu, kas aizliedz cilvēku klonēšanu.
Uzstājoties Kongresa Pārstāvju palātā Braunbeks sacīja, ka ir noraizējies par dažu pētnieku grupu vēlmi sākt cilvēku klonēšanu. "Uzskatu, ka cilvēku klonēšanas process ataino dziļu necieņu pret cilvēku dzīvību vispār un tam jākļūst par nelikumīgu," viņš uzsvēra.

Preses konferencē viņš sacīja, ka amerikāņi ir noraizējušies par plāniem izveidot "ražošanas procesu, kurā bērnus rada laboratorijās," izmantojot tādu pašu tehnoloģiju kā slavenās aitas Dollijas radīšanā.

Braunbeks 2.maijā vadīs Senāta sēdi klonēšanas jautājuma izskatīšanai.

Baltais nams paziņojis, ka prezidents Džordžs Bušs ir pret cilvēku klonēšanu un ir gatavs strādāt kopā ar Kongresu, lai pieņemtu likumus par tās aizliegšanu.

Šā gada martā Itālijas un ASV zinātnieku grupa paziņoja par darba sākšanu cilvēka klonēšanā. Itālijas akušieris Severino Antinori, kurš kļuva slavens ar savu sniegto palīdzību 62 gadus vecas sievietes dzemdībās, un amerikāņu zinātnieks Panajotis Zavs toreiz paziņoja, ka jau izraudzīti 10 neauglīgie pāri, kuri brīvprātīgi pieteikušies šim eksperimentam cerībā iegūt bērnus.

Pirmā operācija tiks paveikta kādā Vidusjūras valstī, paziņoja zinātnieki.

Zinātnieki apspriež cilvēku un arī "terapeitiskās klonēšanas" iespējas, kas palīdzētu cīnīties pret vairākām deģeneratīvām slimībām.

Pērn Lielbritānija atļāva klonēt cilvēka šūnas pētījumiem, kamēr citas ES valstis, ieskaitot Franciju un Spāniju, cilvēku klonēšanu aizliegušas vispār.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!