ASV Kongress atbalstījis priekšlikumu atcelt to Kubai noteikto sankciju daļu, kas tika pieņemta Džordža Buša administrācijas laikā, ļaujot kubiešu izcelsmes amerikāņiem reizi gadā apmeklēt Kubu, kā arī sūtīt tur mītošajiem radiniekiem naudu, trešdien ziņo BBC.
Tāpat ir atviegloti šķēršļi medikamentu un pārtikas produktu nosūtīšanai uz Brīvības salu.

Šim projektam atbalstu pauda arī divi kubiešu izcelsmes senatori, kuri iepriekš bija pret tā pieņemšanu. Savu viedokli viņi mainīja pēc tam, kad tika pārliecināti par to, ka šis likumprojekts nenozīmē radikālas pārmaiņas 47 gadus senajam ASV noteiktajam tirdzniecības embargo Kubai. Kongresa atbalstītais projekts atceļ vien iepriekšējās administrācijas pieņemtos noteikumus, kas drakoniski ierobežoja Kubas apmeklēšanas iespējas, ļaujot turp doties vien pie tuvākajiem radiniekiem un ne ilgāk kā uz divām nedēļām reizi trijos gados.

Pašreizējais ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka atbalsta šo likumprojektu un paudis vēlmi uzsākt dialogu ar Kubas valdību, taču norādījis, ka apsvērs iespēju atcelt embargo pilnībā tikai tad, kad Kubas valdība spers tādus nozīmīgus soļus, kā, piemēram, sarīkos demokrātiskas vēlēšanas. Arī Kubas prezidents Rauls Kastro ir paudis gatavību sarunām ar ASV, ja vien lielā kaimiņvalsts neuzstādīs priekšnoteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!