ASV Kongresa pārstāvju palāta ir paaugstinājusi solīto atlīdzību par teroristu grupējuma "Al-Qaeda" līdera Osamas bin Ladena notveršanu līdz 50 miljoniem ASV dolāru, raksta "Ria Novosti".
Šāds punkts ir iekļauts likumprojekta tekstā par ASV izdevumiem aizsardzības jomā 2008.gadā. Kopumā valsts aizsardzībai budžetā ierēķināti 696,4 miljardi dolāru, un likumprojektu trešdienas vakarā Kongresa pārstāvji atbalstīja ar 370 balsīm par un 49 balsīm pret.

Apstiprinātā likumprojekta tekstā teikts, ka "Valsts sekretārs var atļaut piešķirt atlīdzību 50 miljonu dolāru apmērā par Osamas bin Ladena notveršanu vai iznīcināšanu, kā arī par informāciju, kuras rezultātā tiek notverts vai iznīcināts Osama bin Ladens".

Dokumentā arī teikts, ka ne vēlāk kā 90 dienas pēc šī likumprojekta stāšanās spēkā ASV aizsardzības ministram, ASV Nacionālās izlūkošanas departamenta vadītājam un ASV valsts sekretāram ir jāiesniedz Kongresam kopīgs ziņojums par "centieniem un panākumiem bin Ladena un citu "Al-Qaeda" līderu aizturēšanā un saukšanā pie atbildības".

Pašlaik par bin Ladena notveršanu ASV sola 25 miljonu dolāru atlīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!