Savienoto Valstu rīcībā ir "ticami pierādījumi", ka Krievijas kompānijas pārdevušas militārās iekārtas Irākai, lai gan Maskava šīs apsūdzības noliedz, pirmdien paziņoja Baltā nama preses sekretārs Ari Fleišers.
Pēc viņa teiktā, šī informācija "rada bažas" un Vašingtona tās jau paudusi Maskavai.

Iepriekš Krievijas ārlietu ministrs Igors Ivanovs noraidīja ASV apsūdzības, apgalvojot, ka šo gadījumu izmeklēšana nekādus rezultātus nav devusi.

"Krievija precīzi pilda visas savas starptautiskās saistības un nav piegādājusi Irākai nekādas iekārtas, tai skaitā arī militārās, un nav pārkāpusi sankciju režīmu," žurnālistiem sacīja Ivanovs.

Krievijas ārlietu ministrs norādīja, ka attiecīgie Krievijas dienesti pārbaudījuši ASV apgalvojumus par ieroču pārdošanu Irākai, taču "nekādi fakti, kas apstiprinātu ASV bažas, netika atklāti".

Augsta ranga ASV amatpersona svētdien paziņoja, ka privāti Krievijas eksperti atrodas Irākā un palīdz prezidenta Sadama Huseina režīmam traucēt satelītu signālus, ar kuru palīdzību tiek vadīti lādiņi un kara lidaparāti, ko ASV vadītā koalīcija izmanto karā pret Sadama režīmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!