Krievijai nāksies samaksāt augstu cenu par konflikta eskalāciju Ukrainas austrumos, paziņojis ASV Valsts departamenta preses pārstāvis Džons Kērbijs.

"Mūs ļoti satrauc nemitīgie Krievijas un separātistu apvienoto spēku uzbrukumi Ukrainā, kuru skaits pēdējās dienās ir krasi pieaudzis," sacīja Kērbijs.

Viņš pauda pārliecību, ka atbildīga par konflikta eskalāciju ir Krievija. "Viennozīmīgi, atbildīga par šiem uzbrukumiem ir Krievija un separātisti, kas noveda pie konflikta eskalācijas arī pagājušajā gada augustā," pavēstīja Kērbijs.

"Mēs turpinām aicināt nekavējoties pārtraukt uguni un pilnībā izpildīt Minskas vienošanās. Mēs arī norādām, ka par centieniem sagrābt jaunas teritorijas Krievija un separātistiem nāksies samaksāt augstu cenu," norādīja Kērbijs.

Sestdien Ukrainas armija paziņoja, ka promaskaviskie kaujinieki izvērsuši spēcīgāko artilērijas un raķešu uzbrukumu kopš pamiera noslēgšanas februārī.

Ukrainas armijai pēdējo dienu laikā nākas cīnīties ar kaujiniekiem, kas cenšas ieņemt Doņeckas-Mariupoles šoseju.

Šosejas sagrābšana promaskaviskajiem spēkiem ļautu pastiprināt uzbrukumus stratēģiski svarīgajai ostas pilsētai Mariupolei. Tās sagrābšana Krievijai palīdzētu nodrošināt sauszemes koridoru ar okupēto un anektēto Krimu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!