Foto: AP/Scanpix

Brīvprātīgā darbiniece mirusi pēc lauvas uzbrukuma dabas parkā ASV Kalifornijas štatā pēc tam, kad ielīdusi plēsīgā dzīvnieka būrī, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Izmeklētāji centīsies noskaidrot, kāpēc 24 gadus vecā sieviete atradās lauvas krātiņā un kas varēja izprovocēt uzbrukumu. Cits dabas parka darbinieks uzbrukuma laikā esot neveiksmīgi centies četrus gadus veco lauvu tēviņu aizvilināt uz citu aploku. Pašu lauvu nošāvis šerifa palīgs, pastāstīja amatpersonas.

"Viņai nekad nebija jābūt aplokā ar viņu. Šie ir lieli un ļoti bīstami kaķi," pastāstīja dzīvnieku aizsardzības organizācijas "ASV Humānā biedrība" viceprezidente Nikole Pakvete.

Negadījums notika privātā dabas parkā "Cat Haven", kas atrodas netālu no Frenzo pilsētas. Parkā ir apskatāmi aptuveni divdesmit dzīvnieku, arī iepriekš te ir turēti tādi plēsēji kā tīģeri, leopardi un jaguāri. Amatpersonas norāda, ka drošība parkā esot bijusi augstā līmenī.

Deils Andersons, kurš "Cat Haven" vada kopš 1993. gada, stāsta, ka viņa iestāde ir viena no retajām ASV, kur vienuviet apskatāmi visi lielie kaķveidīgie plēsēji.

Kopš 1990. gada ASV eksotiskie plēsēji ir nogalinājuši vismaz 21 cilvēku, pagājušajā gadā informēja kāds cits Kalifornijas privātais dabas parks "Big Cat Rescue". Šajā laika periodā no krātiņiem izbēguši 254 plēsēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!