ASV kara lidmašīna otrdienas rītā nometa vismaz divas bumbas uz Afganistānas galvaspilsētu Kabulu, izraisot lielu ugunsgrēku pilsētas dienvidaustrumos, stāstīja iedzīvotāji.
Viena no ēkām, pret kurām tika vērsti uzlidojumi, bija Kataras satelīttelevīzijas kanāla "Al-Jazeera" birojs. "Al-Jazeera" pārraidīja Osamas bin Ladena un viņa pārstāvju paziņojumus pēc 11.septembra terora aktiem ASV.

"Al-Jazeera" birojs uzlidojumā tika sagrauts, bet netālu dzīvojošie uzskatīja, ka tajā tobrīd nebija cilvēku.

Lidmašīna pārlidoja Kabulu pulksten 1.30 (23.00 pirmdien pēc Latvijas laika), un bija dzirdamas divas skaļas eksplozijas. Pēc dažām minūtēm AFP reportieris ieraudzīja ugunsgrēku Kabulas dienvidaustrumos.

Uzlidojumos gāja bojā vairāki talibu karavīri, kuru līķi tika atrasti otrdienas rītā, kad Kabulā iegāja opozīcijas Ziemeļu alianses drošības spēki. Talibi naktī atstāja Kabulu pēc opozīcijas zibensuzbrukuma frontes līnijās ziemeļos no pilsētas.

ASV lidmašīnas uzbruka talibu pozīcijām arī ziemeļos no Kabulas, kā arī Heratā valsts rietumos un Gazni valsts dienvidos, ziņoja Pakistānas aģentūra "Afghan Islamic Press". Pieci talibu karavīri gāja bojā un vairāki tika ievainoti, lidmašīnām bombardējot talibu Gazni karabāzi pirmoreiz kopš aviācijas triecienu sākuma Afganistānā.

Lidmašīnas arī bombardēja Šamšadas pilsētu astoņus kilometrus no Pakistānas robežas, ievainojot vienu talibu karavīru.

Tika bombardēta arī "Taleban" mītnes pilsēta Kandahara Afganistānas dienvidos, bet sīkāka informācija par šo uzlidojumu vēl nebija zināma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!