ASV aviokompānijas "United Airlines" lidmašīnas "Boeing 757" pilots ceturtdien virs Losandželosas starptautiskās lidostas izvairījies no sadursmes ar ASV gaisa spēku iznīcinātāju F-117, paziņoja Federālās aviācijas pārvaldes un aviokompānijas amatpersonas.
"Boeing 757", kas bija ceļā uz Bostonu, pilots samazināja aviolainera augstumu, jo lidmašīnas sadursmju novēršanas sistēma raidīja brīdinājuma signālu, pavēstīja ASV Federālās aviācijas pārvaldes preses sekretārs Eliots Breners.

Pēc pilota aplēsēm, attālums starp "Boeing 757", kurā atradās 173 pasažieri, un iznīcinātāju F-117 bija 150 metri vertikāli un viens kilometrs horizontāli.

Lidostu tuvumā attālums starp lidmašīnām nedrīkst būt mazāks par 4,8 kilometriem, bet ārpus lidostas zonas starp lidaparātiem jābūt vismaz astoņu kilometru attālumam, teica Breners.

"Pilots saņēma brīdinājuma signālu augstuma uzņemšanas laikā. Tad viņš samazināja augstumu un vēlāk paziņoja, ka gaisa spēku lidmašīna 150 metru augstāk ir pārlidojusi pāri viņa vadītajam lidaparātam," sacīja preses sekretārs.

Federālā aviācijas pārvalde appstiprināja, ka incidentā iesaistītais iznīcinātājs F-117 ir dislocēts ASV gaisa spēku izmēģinājumu un pētījumu bāzē Palmdeilā Kalifornijas štatā.

"United Airlines" lidmašīna neskarta turpināja ceļu un, ierodoties Bostonā, par incidentu informēja federālās amatpersonas.

Aviokompānijas preses sekretārs pastāstīja, ka pasažieri, iespējams, pat nav pamanījuši šo incidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!