ASV kara lidmašīnas bombardēja Falludžu jau trešo nakti pēc kārtas. ASV militāro spēku paziņojumā teikts, ka šis ir bijis “precīzs uzbrukums” Abu Musaba al-Zarkavi vadīto bruņoto spēku bāzei. Vašingtonas apgalvo, ka al-Zarkavi ir kaujinieku līderis, kurš ir iesaistīts Osamas bin Ladena teroristu tīklā.

“Mūsu mērķis bija ēka, kuru bieži izmanto teroristi. Mēs bijām saņēmuši ziņas, ka šajā rajonā atrodas trīs no Zarkavi līdzzinātājiem, uzbrukuma laikā tur nebija neviena cita cilvēka,” tiek apgalvots ASV militārpersonu ziņojumā.

Taču ārsti Falludžā ziņo, ka bojā gājuši vismaz astoņi cilvēki, četri no tiem – bērni, bet divas – sievietes. Ir ziņas arī par vismaz 16 ievainotajiem, astoņi no kuriem ir bērni.

Aculiecinieki vēsta, ka ir sagrautas vismaz divas ēkas. Asinīm noplūdušie ievainotie tika nogādāti slimnīcās, bet vietējie iedzīvotāji ar lukturīšiem pārmeklē drupas, lai atrastu vēl citus ASV uzbrukuma upurus.

ASV apsūdz al-Zarkavi par vairāku sprādzienu plānošanu, kā arī par ķīlnieku nogalināšanu. Par šo kaujinieku līderi ir izsludināta atlīdzība 25 miljonu dolāru apmērā.

Tal Afaras pilsēta tiek uzskatīta par paradīzi ārvalstu nemierniekiem, kuri nāk no Sīrijas. Pēc ASV spēku uzbrukuma ārsti ziņo par vismaz 17 bojā gājušiem un 51 ievainotu cilvēku.

“Šis uzbrukums ir kā atbildes reakcija uz pēdējās nedēļās notikušajiem teroristu uzbrukumiem ASV un Irākas drošības spēkiem,” teikts ASV militārpersonu ziņojumā. “Šo uzbrukumu rezultātā ir cietuši vietējie iedzīvotāji, daudzi no viņiem ir pametuši savas mājas, baidoties no jaunām teroristu aktivitātēm.”

Tal Afaras galvenās slimnīcas ārsti ziņo, ka sadursmes turpinās, un ir gaidāma bojā gājušo skaita palielināšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!