Drīzumā tiek paredzēts uzsākt apmeklētāju uzvedības pastiprinātu uzraudzību ASV lidostās, lai noteiktu iespējamas aizdomīgas aktivitātes.
ASV Transporta drošības administrācija ziņo, ka paredzēts paplašināt šobrīd notiekošo pilotprojektu, kura laikā apmācīti speciālisti seko līdzi pasažieru uzvedībai vairākās ASV lidostās.

Pagaidām ASV Transporta drošības amatpersonas nenorāda, kuras "augstākajā riska pakāpē" esošās lidostas tiks iekļautas paplašinātajā programmā.

Programma tika uzsākta Bostonas starptautiskajā lidostā, kas bija ceļouma sākuma punkts divām nolaupītajām lidmašīnām, kuras 11.septembrī ietriecās Pasaules tirdzniecības centrā.

Programmā tiek izmantotas īpašas uzvedības noteikšanas sistēmas, kas tiek pielietotas Izraēlā un vairākās citās valstīs. Speciālisti ir apmācīti identificēt aizdomīgas pasažieru uzvedības izpausmes, piemēram, cilvēkus, kas siltā laikā valkā mēteļus, lai noslēptu iespējamās sprāgstvielas, vai arī cilvēkus, kuru uzvedībā jaušams nemiers vai nervozitāte. Speciālistiem ir jāprot atšķirt vienkārši nobažījušies ceļotāji no tiem, kam patiešām ir kaut kas slēpjams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!