Foto: AP/Scanpix/LETA
ASV loterijā "Mega Millions" kāds Dienvidkarolīnas iedzīvotājs laimējis 1,6 miljardus ASV dolāru, kas ir lielākais laimests ASV vēsturē, atsaucoties uz loterijas organizētājiem, ziņo BBC.

Laimīgo skaitļu kombinācijas "28", "70", "5", "62", "65" un vēl viena "5" uzminēšanas iespējamība bijusi viens pret 300 miljoniem, apgalvo medijs. "Mega Millions" loterijas biļetes tiekot tirgots 44 štatos, kā arī Kolumbijas apgabalā un Virdžīnu salās, bet neviens lielo laimestu nav vinnējis kopš jūlija, kā dēļ tas aizvien pieaudzis.

Laimīgajam lielās summas ieguvējam, kurš pagaidām netiek atklāts, būšot iespēja vai nu tūlītēji saņemt 913 miljonus ASV dolāru (801 miljonu eiro) vienā maksājumā vai arī laimesta izmaksu saņemt mazākos maksājumos turpmāko 29 gadu laikā. Uz rokas saņemamā summa ir ievērojami mazāka, ņemot vērā nodokļus konkrētajā štatā un valstī kopumā.

Loterijas rīkotāji atklājuši, ka vēl 36 cilvēki ieguvuši otro balvu, bet 419 cilvēki trešo balvu 10 000 ASV dolāru apmērā. Medijs atzīmē, ka kopš "Mega Millions" dibināšanas 2002. gadā vairākkārt mainījušies loterijas noteikumi, kā dēļ galvenās balvas iegūst aizvien retāk, bet tās ir lielākas.

Līdz šim lielākie laimesti ASV vēsturē:

  • 1,5 miljardi ASV dolāru - "Powerball" 2016. gadā. Lielo laimestu gan savā starpā bija jādala trim laimīgo skaitļu atminētājiem.
  • 759 miljoni ASV dolāru - "Powerball" 2017. gadā. Laimestu summu ieguva kāda vientuļa divu bērnu māmiņa, kura par laimīgajiem skaitļiem izvēlējusies radinieku dzimšanas datumus.
  • 656 miljoni ASV dolāru - "Mega Millions" 2012. gadā. Laimestu arī ieguvuši trīs veiksminieki, kuriem tas bija jāsadala savā starpā.
  • 648 miljoni ASV dolāru - "Mega Millions" 2013. gadā. Miljonus savā starpā sadalījis kāds Kalifornijas iedzīvotājs un kāda sieviete no Džordžijas štata.
  • 591 miljons ASV dolāru - "Powerball" 2013. gadā. Laimestu ieguva 84 gadus veca vecvecmāmiņa Floridā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!