Foto: AFP/Scanpix/LETA
ASV nav grafika plānotajai karavīru izvešanai no Sīrijas, otrdien paziņojis Valsts departamenta preses pārstāvis Roberts Paladino.

"Mums nav grafika, ko pašreiz būtu iespējams apspriest," sacīja Paladino, bet viņš uzsvēra, ka karavīru izvešana notiks apdomīgi un saskaņoti.

Paladino sacīja, ka ASV risina sarunas ar Turciju šajā jautājumā, bet nekomentēja mediju ziņoto, ka ASV vēlas Eiropas un arābu valstu palīdzību buferzonas izveidošanai Sīrijas ziemeļos.

Tikmēr ASV atbalstīto Sīrijas kurdu spēku liktenis pēc amerikāņu karavīru aiziešanas joprojām ir neskaidrs. Turcija ir draudējusi uzbrukt kurdu spēkiem pēc ASV aiziešanas no Sīrijas.

Turcija uzskata Sīrijas kurdus par Turcijā ārpus likuma izsludinātās Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) - bruņotā separātistu grupējuma - atzaru.

Tramps decembrī paziņoja, ka "Islāma valsts" ir sakauta, un tviterī pavēstīja, ka izvedīs no Sīrijas tur dislocētos aptuveni 2000 karavīru.

ASV militārpersonas paudušas bažas par Trampa neskaidro plānu un bijušais aizsardzības ministrs Džims Matiss prezidenta lēmuma dēļ atkāpās no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!