Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Baraks Obama izskata vairākus variantus, kā palīdzēt Kijevai, paziņojis ASV Valsts departamenta vadītājs Džons Kerijs.

Tiek arī izskatīta iespēja Ukrainai palīdzēt ar ieroču piegādēm, atsaucoties uz Kerija teikto, ceturtdien vēsta ārvalstu mediji.

"Prezidents atkārtoti pārskata visas iespējas. Viena no tām ir - aizsardzības piedāvāšana Ukrainai," Kerijs paziņojis viņa un Ukrainas premjerministra Arsēnija Jaceņuka kopīgajā preses konferencē 5.februārī Kijevā.

Diskusijas par to patlaban notiek un Obama savu lēmumu varētu pieņemt tuvākajā laikā.

Ceturtdien ASV piešķīrušas Kijevai 16 miljonus ASV dolāru tiešās palīdzības un apsolījušas 1 miljardu ASV dolāru kredītu.

Jau ziņots, ka Kerijs ceturtdien ieradās Kijevā, lai tiktos ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

Galvenais sarunu temats bijis Krievijas agresija Ukrainā. Kerijs paudis pārliecību, ka konflikts Donbasā jāatrisina mierīgā ceļā, informē ziņu aģentūra "UNIAN".

Tāpat ASV valsts sekretārs norādījis, ka Krievijai nekavējoties jāpārtrauc atbalstīt nemierniekus un jāsēžas pie sarunu galda, lai meklētu konflikta risinājumu. "Mēs ļoti ceram, ka Krievija mainīs savu kursu un radīs diplomātisku situācijas risinājumu. To mēs vēlamies," pavēstījis Kerijs.

Ceturtdien uz Kijevu, apspriest jaunu iespējamo Ukrainas konflikta risinājumu, devušies arī Francijas prezidents Fransuā Olands un Vācijas kanclere Angela Merkele.

Jau vēstīts, ka pēc ANO aplēsēm konfliktā Ukrainā kopš 2014.gada aprīļa bojā gājuši vairāk nekā 5 100 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!