Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens izteicies, ka Savienotās Valstis neplāno iesaistīties attiecību normalizācijas procesā ar Bašara al Asada vadīto Sīriju līdz brīdim, kamēr Sīrijā nenotiks neatgriezenisks progress politiska risinājuma virzienā, raksta "Al Jazeera".

Blinkena komentāri izskan laikā, kad vairākas Tuvo Austrumu valstis, tostarp ASV sabiedrotās, atkal atjauno saites ar Sīriju.

Jordānija, kas ir ASV sabiedrotā, septembra beigās pilnībā atvēra savu galveno robežšķērsošanas punktu ar Sīriju, lai veicinātu valstu ekonomisko izaugsmi.

Tāpat Apvienoto Arābu Emirātu ekonomikas ministrija svētdien paziņoja, ka Persijas līča valsts un Sīrija ir vienojušās par nākotnes plāniem ekonomiskās sadarbības uzlabošanai un jaunu nozaru izpētei.

Blinkens sacīja, ka deviņos mēnešos, kopš prezidents Džo Baidens stājās amatā 20. janvārī, Vašingtona ir koncentrējusies uz humānās palīdzības pieejamības paplašināšanu Sīrijā, kampaņas pret teroristiskā grupējuma "Daesh" turpināšanu un skaidru ASV apņemšanos pieprasīt atbildību no Asada valdības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!