Foto: Scanpix

Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu uzvara tikko kā notikušajās Kneseta vēlēšanās neatstās iespaidu uz ASV centieniem panākt ar Irānu vienošanos par Teherānas kodolprogrammas nākotni, trešdien paziņoja ASV Valsts departaments.

Izraēlas līderis ir pret jebkādu kompromisu ar Teherānu, un viņam Vašingtonā ir ietekmīgi sabiedrotie, tomēr Valsts departamenta preses sekretāre Džena Psaki atzina: "Man nešķiet, ka viņa uzvara būtu atstājusi ietekmi uz Irānas sarunām, nedz arī atstās."

Irānas un sešu pasaules lielvaru mērķis ir līdz 31.martam panākt bāzes vienošanos par Teherānas kodolprogrammu, bet līdz 1.jūlijam - vispārēju vienošanos.

Šāda vienošanās, viņi cer, pārliecinās pasauli, ka Irāna necenšas radīt kodolieročus, maskējoties aiz civilas kodolprogrammas.

Otrdien notikušajās Kneseta vēlēšanās Netanjahu partija "Likud" ieguva 30 no parlamenta 120 vietām, bet viņa galvenā sāncense centriski kreisā Cionistu savienība - 24 vietas.

"Likud" kopā ar potenciālajiem partneriem - četrām ultranacionālistu un ultraortodoksālo jūdaistu partijām - parlamentā ir 57 vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!