Vašingtona ir pieņēmusi ASV tekstilizstrādājumu industrijas prasību veikt izmeklēšanu par ievērojamo tekstilizstrādājumu importa pieaugumu no Ķīnas, informē ārvalstu prese.
ASV tirdzniecības departamenta pārstāvji ir apliecinājuši, ka veiks izmeklēšanu septiņās Ķīnas audumu un apģērbu kategorijās.

Gada sākumā pārtrauca būt spēkā starptautiskā kvotu sistēma, un kopš tā laika ievērojami auguši Ķīnas eksporta apjomi.

Līdzīgu izmeklēšanu veiks arī Eiropas Komisija, raksta BBC.

ASV tirdzniecības departamenta amatpersona stāsta, ka izmeklēšana tiks veikta visās kategorijās, kurās to pieprasījusi ASV tekstilizstrādājumu industrija, tajā skaitā par Ķīnā ražotiem krekliem, džemperiem, rītasvārkiem un sieviešu apakšveļu.

Vašingtona ziņo, ka dažās kategorijās importa apjoms ir palielinājies pat desmit reizes. Pirmais izmeklēšanas posms ir konsultācijas, bet pēc tam izmeklētājiem būs dotas 60 dienas, lai viņi izlemtu, vai eksports no Ķīnas ir ietekmējis situāciju ASV tirgū.

Ja viņi izlems, ka ir noticis pārkāpums, izmeklētāju grupai būs tiesības ierobežot preču ievešanu, kamēr notiks pārrunas starp abām pusēm.

Līdzību izmeklēšanu sākusi arī Eiropas Komisija, kas saņēmusi sūdzības no vairākām valstīm, tajā skaitā Spānijas, kura apgalvo, ka Ķīnas preces neatgriezeniski kaitēs Eiropas tekstilizstrādājumu industrijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!