Foto: AP/Scanpix

ASV nogādāja eksperimentālu Ebolas vīrusa vakcīnas partiju uz Libēriju, atsaucoties uz ASV valdības avotiem vēsta aģentūra "Reuters".

Pārtikas un zāļu administrācija (FDA) un ASV prezidents Baraks Obama apstiprināja Libērijas valdības aicinājumu pēc eksperimentālā seruma, kas varētu ārstēt nāvējošu vīrusu.

Libērijas prezidente Elena Džonsone Sirlīfa piektdien vērsās pie Obamas ar lūgumu atļaut izmantot eksperimentālās zāles, lai izārstētu libēriešu ārstus.

Kā ziņo aģentūra, vakcīna ar nosaukumu "ZMapp" nogādāta speciālos konteineros ar komercreisu. Vēlāk vakcīnu atvedīs uz Džona Kenedija vārdā nosaukto slimnīcu Libērijas galvaspilsētā Monrovijā, kur ievadīs to diviem libēriešu ārstiem, kas ir saslimuši ar vīrusu.

Ebolas vīrusa uzliesmojums sākās šā gada februārī Rietumāfrikā. Par vīrusa upuriem lielākoties kļūst Libērijas, Gvinejas, Nigērijas un Sjerraleones iedzīvotāji. Šobrīd saslimšanas ar vīrusu rezultātā bojā gājuši jau vairāk nekā 1000 cilvēku, bet saslimšanas gadījumu ir ap diviem tūkstošiem.

Pret Ebolas vīrusu nav zāļu, un ar to var saslimt, esot saskarē ar inficēto cilvēku asinīm un citiem ķermeņa šķidrumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!