ASV ir atteikušās no ieceres bombardēt Afganistānu tam piemērotu mērķu trūkuma dēļ un ir izvēlējušas nosūtīt uz turieni īpašos spēkus, pirmdien ziņoja nedēļas žurnāls "Newsweek".
Prezidenta Džordža Buša administrācija ir konstatējusi, ka Afganistānā, kur slēpjas 11.septembra terora aktu organizēšanā aizdomās turētais Osama bin Ladens, ir mazāk bombardēšanai piemērotu mērķu nekā Kosovā.

"Teroristu nometnes ir tukšas; vienīgie labie militārie mērķi, neskaitot TV un radiolokācijas stacijas, kaujinieku štābus un degvielas noliktavas, ir talibu "kavalērija" - pikapi ar ložmetējiem un raķešmetējiem," raksta "Newsweek".

Amatpersonas ir nolēmušas "agresīvi" izvietot īpašos spēkus, iespējams, jūras desanta vienības vai "zaļo berešu" triecienvienības, lai atrastu bin Ladenu un viņa piekritējus. Īpašie spēki var tikt nosūtīti arī uz tādām valstīm kā Sudāna vai Libāna, lai meklētu teroristus Buša izsludinātā pretterorisma kara ietvaros.

ASV administrācija ir slepeni informējusi Kongresu, ka Afganistānā jau ieradušās ASV un britu īpašo spēku izlūkošanas vienības, lai vāktu datus par bin Ladenu, viņa kustību "Al Qaeda" un "Taleban" režīmu, kas dod viņam patvērumu, ziņoja "Newsweek".

Žurnāls atzina, ka Bušs tomēr apsver iespēju bombardēt Afganistānas opija noliktavas. Afganistāna ir viena no galvenajām opija ražotājām pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!