Foto: Ukrainas Bruņotie spēki

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija piektdien paziņoja, ka tā nosūtīs Ukrainai militāro palīdzību vēl 400 miljonu ASV dolāru vērtībā, tai skaitā vēl četras reaktīvās zalvju uguns sistēmas "HIMARS".

Šie ieroči atbalstīs Ukrainas centienus dot triecienus dziļāk aiz frontes līnijas Donbasā, sacīja augsta ranga ASV aizsardzības sektora amatpersona.

Par jauno palīdzību paziņots pēc tam, kad Krievija šonedēļ apgalvoja, ka tā pilnībā kontrolē Luhanskas apgabalu. Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka Ukrainas spēki turpina kontrolēt nelielu šī apgabala daļu un sīvas kaujas turpinās vairākos ciemos.

ASV aizsardzības sektora amatpersona sacīja, ka astoņas iepriekš nosūtītās sistēmas "HIMARS" Ukrainas spēki vēl izmanto šajā cīņā. ASV nosūtīs Ukrainai vēl četras šādas sistēmas, lai palīdzētu Ukrainai dot triecienus Krievijas pavēlniecības un kontroles mezgliem, loģistikas spējām un citām sistēmām, kas atrodas tālāk aiz frontes līnijas.

Cita ASV aizsardzības sektora amatpersona pateica, ka vismaz 100 Ukrainas karavīri ir apmācīti lietot "HIMARS".

Līdz ar "HIMARS" ASV arī nosūtīs vienu tūkstoti 155 milimetru artilērijas šāviņu ar paaugstinātu precizitāti, kas arī palīdzēs Ukrainai trāpīt specifiskiem mērķiem. Jaunajā palīdzības paketē arī būs trīs taktiskās automašīnas, pretbateriju radarsistēmas, rezerves daļas un citas aprīkojums.

Kopš 24.februārī sākās Krievijas pilna apjoma iebrukums Ukrainā, ASV ir nosūtījušas palīdzību Ukrainai 7,3 miljardu dolāru apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!