Foto: PantherMedia/Scanpix
Ņujorkas tiesa nolasījusi spriedumu 39 gadus vecajam Borisam Lisjanskim, kurš, saskaņā ar Manhetenas federālās prokuratūras sniegto informāciju, uzskatāms par vienu no ASV izdaudzinātās krievu mafijas līderiem.

Lisjanskis, kurš par līdzdalību pasūtījuma slepkavības organizēšanā notiesāts ar divdesmit gadus ilgu brīvības atņemšanu, darbojies Ņujorkas Kvīnsas rajona krievvalodīgo iedzīvotāju vidū plaši pazīstamā kriminālā klanā, kura dalībnieki lielākoties ir tā dēvētie buhārieši - ebreju tautības emigranti no Centrālāzijas valstīm, informē BBC Krievu ziņu dienests.

Lisjanskis ir uzaudzis ASV. Viņa vecāki kopā ar bērniem - četriem dēliem un meitu - no toreizējās padomju Tadžikistānas emigrējuši jau 1980. gadā. Visi Lisjanska brāļi ir ar kriminālu pagātni - viņa vecākais brālis Marats jau pirms vairākiem gadiem deportēts no ASV un patlaban mīt Izraēlā. Tagad deportācija draud arī Borisam Lisjanskim, tiesa gan, tikai pēc divdesmit gadus ilgā cietumsoda izciešanas.

Turklāt iespēja, ka kriminālā autoritāte tiks deportēta drīzāk esot teorētiska, norāda BBC. Proti, jau 2005. gadā ASV varas iestādes grasījušās Lisjanski deportēt, bet, ņemot vērā politisko situāciju viņa dzimtajā Tadžikistānā, tas tomēr nav noticis,

Nule kā notiesātā Lisjanska pagātnē netrūkst dažāda veida krimināla rakstura pārkāpumus. 2000. gadā viņš Ņudžersijā ir tiesāts par krāpšanu, bet nedaudz vēlāk - par vairāk nekā 50 000 ASV dolāru vērta zelta nozagšanu. 2006. un 2007. gadā Lisjanskis pieķerts, krāpjoties ar hipotekāro ķīlu zīmēm - kopējā noziedzīgo darījumu summa pārsniegusi miljonu dolāru.

Turklāt Lisjanskis kopā ar savu brāli Romānu piekopis arī krāpšanos ar bankas čekiem. Proti, abi brāļi izkrāpuši 600 000 ASV dolāru, izmantojot kādu parakstītu, bet neaizpildītu bankas čeku, ko viņiem izdevies izspiest no kāda cilvēka, kuram Lisjanski draudējuši, ka nosūdzēs viņu darba devējam par narkotiku lietošanu. 

Lisjanskis, kurš tagad notiesāts par pasūtījuma slepkavības organizēšanu, piepelnījies arī ar cigarešu kontrabandu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!