ASV varas iestādes ir novērsušas teroristu tīkla "Al Qaeda" uzbrukumu Savienotajām Valstīm, kurā bija paredzēts izmantot radioaktīvu bumbu, pirmdien paziņoja ASV ģenerālprokurors Džons Eškrofts.
ASV aizturēts terorists ar radioaktīvu spridzekli

"Mēs esam aizturējuši zināmu teroristu, kurš plānoja izgatavot un uzspridzināt radioloģiskās dispersijas bumbu jeb netīro bumbu Savienotajās Valstīs," telekanālam CNN no Maskavas paziņoja Eškrofts.

Pēc Eškrofta teiktā, Abdallāhs al Mudžahirs, kurš pazīstams arī kā Hosē Padilja, tika aizturēts 8. maijā, kad viņš ar lidmašīnu ieradās Čikāgas O'Haras starptautiskajā lidostā.

"Aizturot al Mudžahiru, kad viņš mēģināja iekļūt Savienotajās Valstīs, mēs esam izjaukuši jaunu teroristu plānu uzbrukt Savienotajām Valstīm, uzspridzinot radioaktīvo netīro bumbu," norādīja Eškrofts.

Tā dēvētā "netīrā bumba" ir radioaktīvā materiālā ietīta parasta bumba, kas eksplodējot nogalina tuvumā esošos un plašākā apkārtnē izplata ļoti toksiskas vielas, kas izraisa cilvēku masveida bojāeju un saindēšanos.

Eškrofts, kurš ieradies vizītē Maskavā, kur viņam paredzētas tikšanās ar Krievijas amatpersonām, sacīja, ka ASV valdībai ir "daudzi, neatkarīgi un savstarpēji saskaņoti [ziņu] avoti", kas apstiprina, ka al Mudžahirs ir cieši saistīts ar "Al-Qaeda" un "piedalījies jaunu terora aktu plānošanā pret nevainīgiem amerikāņu civiliedzīvotājiem Savienotajās Valstīs".

Lai gan al Mudžahirs ir ASV pilsonis, Aizsardzības ministrija viņu aizturējusi kā "ienaidnieka kaujinieku".

Osamas bin Ladena teroristu tīkls "Al Qaeda" tiek vainots 11.septembra terora aktos ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!