Foto: Reuters/Scanpix

ASV bruņoto spēku operācijā pirmdien Sīrijas ziemeļos, kas īstenota ar helikoptera piedalīšanos, domājams, nogalināts teroristu organizācijas "Daesh" augsta ranga līderis, pavēstīja ASV armija.

Šis "Daesh" līderis bija "atbildīgs par teroraktu plānošanu Tuvajos Austrumos un Eiropā", teikts ASV Centrālās pavēlniecības paziņojumā.

Vēl divi citi bruņoti cilvēki nogalināti, teikts paziņojumā.

Operācijā nav cietis neviens civilists vai ASV karavīrs, norādīja pavēlniecība.

Kā pavēstīja sīriešu organizācija "Baltās ķiveres", kas Sīrijas ziemeļos darbojas nemiernieku kontrolētajās teritorijās, tās pārstāvji operācijas laikā vietējā slimnīcā nogādājuši divus ievainotos, kas vēlāk nomiruši. Trešais cilvēks nogalināts, kad ASV karavīri nosēdušies operācijas veikšanai.

Savukārt Sīrijas Demokrātiskie spēki - pamatā kurdu grupējums, kas Sīrijas ziemeļrietumos kopā ar ASV īsteno operācijas pret "Islāma valsti" - paziņoja, ka operācija veikta no bāzes pie Kobani pilsētas un tās mērķis bijis Turcijas atbalstītais nemiernieku grupējums "Suqour al-Shamal" Džarablusas rajonā pie Turcijas robežas.

Lielbritānijā bāzētā kara monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) savukārt ziņoja, ka operācijas gaitā aizturēts augsts "Islāma valsts" līderis un trīs cilvēki nogalināti.

ASV armija savā paziņojumā nekādas aizturēšanas nemin.

SOHR arī ziņoja, ka nosēšanās laikā izraisījušās "vardarbīgas sadursmes".

Sīrijā ir izvietoti vismaz 900 ASV karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!