Šāds lēmums ir pieņemts, lai palielinātu karavīru skaitu Irākā pirms janvārī paredzētajām vēlēšanām, jo pēdējā laikā notiek arvien vairāk terora aktu.

Šī rīta sprādzienā pie izglītības ministrijas Bagdādē gājuši bojā vismaz pieci cilvēki, teikts amatpersonu izplatītā paziņojumā.

Pirms Irākas vēlēšanām mājās vajadzēja atgriezties aptuveni 6 500 ASV karavīriem, taču viņu dienesta laiks tagad ticis pagarināts par 30 līdz 60 dienām, ziņo BBC.

Lēmumi paturēt vīrus kaujas laukā ilgāk, nekā iepriekš bija noteikts, nekad nav bijuši populāri karavīru vidū, taču Pentagona pārstāvji stāsta, ka šīm karaspēka vienībām dienesta laiks ir bijis tikai 10 mēnešus garš, un, pagarinot to par vienu līdz diviem mēnešiem, dienesta ilgums nepārsniedz 12 mēnešus, kas ir vislielākais pieļaujamais Irākas misijas izpildes laiks.

Galvenais šāda lēmuma iemesls ir nepieciešamība pēc labi apmācītiem karavīriem kritiskā pirmsvēlēšanu perioda laikā.

Pēc Pentagona rīcībā esošajiem datiem, Irākā uzturas aptuveni 134 000 ASV un 25 000 citu valstu karavīru. Taču tā ir tikai niecīga atblāzma no šī gada sākumā izsludinātajiem Pentagona plāniem.

Tagad augstākās amatpersonas, tajā skaitā arī ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds, atzīst, ka nemiernieku sacelšanās ir kļuvusi daudz apjomīgāka un labāk organizēta nekā kāds varēja iedomāties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!