Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV paplašinājušas Krievijai par tās iebrukumu Ukrainā noteiktās sankcijas, papildinot "melno sarakstu" ar vairākiem Krievijas uzņēmumiem, ietekmīgiem uzņēmējiem, kā arī Aļinu Kabajevu, kas tiek uzskatīta par Krievijas prezidenta Vladimira Putina mīļāko.

Kā norāda ASV Finanšu ministrija, ierobežojumi noteikti Krievijas elites pārstāvjiem un uzņēmumiem, kas Krievijas režīmam nodrošina būtiskus ienākumus.

Sankcijas noteiktas Magņitogorskas metalurģiskajam kombinātam (MMK) un fondam "Skolkovo".

Fizisko personu uzskaitījumā ir MMK vadītājs Viktors Rašņikovs un bijušais uzņēmuma "Fosagro" vadītājs, miljardieris un Putina tuvais līdzgaitnieks Andrejs Gurjevs.

Sankciju sarakstā ir arī uzņēmuma "Jevrohim" dibinātājs Andrejs Meļņičenko un Cauruļu metalurģiskā kombināta (TMK) bijušais vadītājs Dmitrijs Pumpļanskis.

Sankcijas noteiktas arī Kabajevai. Kā norāda ASV ministrija, viņai ir tuvas attiecības ar Putinu.

Kanāda un Lielbritānija sankcijas Kabajevai noteica jau agrāk.

MMK ir viens no pasaulē lielākajiem tērauda ražotājiem, kā arī nozīmīgs Krievijas nodokļu maksātājs. Uzņēmums ir svarīgs ienākumu avots Krievijas valdībai, uzsver Vašingtona.

Arī Kanāda otrdien paplašinājusi sankcijas Krievijas militārās vadības pārstāvjiem un aizsardzības jomas uzņēmumiem.

Kanādas "melnajā sarakstā" iekļauti vēl 43 cilvēki un 17 juridiskās personas.

Kanādas sankcijas noteiktas arī zinātniski pētnieciskajiem uzņēmumiem "Almaz" un "Saļut", kā arī akciju sabiedrībai "Gorizont" un Permas rūpnīcai "Mašinostroiteļ".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!