Kāda palestīnieša arests ASV Floridas štatā šā mēneša sākumā ir pārliecinājis ASV varas iestādes, ka ASV eksistē "Al Qaeda" kaujinieku tīkls, ceturtdien paziņoja telekanāls CBS.
Mēneša sākumā arestētais palestīnietis Adhams Hasuns bija "svarīga saikne" ar apsūdzēto "Al Qaeda" locekli amerikāni Hosē Padiljo un arī ar citiem ASV esošajiem grupējumiem, kas varētu atrasties gatavībā, lai saņemtu jaunas pavēles uzbrukumiem.

"Izmeklēšana tiek veikta attiecībā uz vairākiem cilvēkiem. Tiek uzskatīts, ka nevienam no viņiem nebija atbalstītāja loma 11.septembra terora aktos. Dažiem no viņiem, iespējams, bija paredzēts palīdzēt Zakarijam Musaui," vēsta telekanāls.

Zakarijam Musaui ir izvirzītas apsūdzības sakarā ar 11.septembra terora aktiem. Viņš tiek uzskatīts par iespējamo divdesmito lidmašīnas nolaupītāju.

Taču CBS ziņo, ka augstākās amatpersonas tagad uzskata, ka patiesībā Musaui nebija paredzēts piedalīties 11.septembra terora aktos, bet gan izpildīt atsevišķu nezināmu misiju.

"ASV varas iestādes ir ieguvušas izlūkošanas materiālus, kas, šķiet, apstiprina to, no kā viņi visvairāk baidījušies kopš 11.septembra, - "Al Qaeda" ASV joprojām ir aktīva," ziņo CBS.

CBS vēsta, ka Padiljo acīmredzami gaidījis palīdzību no šāda tīkla, kad viņš atgriezās ASV. Taču varas iestādes viņu apcietināja un viņam izvirzītas apsūdzības par nodomu uzspridzināt netīro bumbu. Amatpersonas saka, ka Padiljo, iespējams, bijis ceļā, lai tiktos ar Hasunu, kad viņš tika arestēts. Hasuns tika arestēts pēc tam, kad tika noklausītas viņa sarunas ar Padiljo.

Hasuns, kas ir ASV iedzīvotājs 13 gadus, tiek turēts apcietinājumā ASV Imigrācijas un naturalizācijas dienestā par imigrācijas noteikumu pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!