ASV Transporta drošības administrācija devusi rīkojumu bruņotiem drošībniekiem dežūrēt pie aviosabiedrību biļešu kasēm lidostās, lai novērstu tādus incidentus kā ceturtdien notikušais, kad kāds Savienotajās Valstīs dzīvojošs ēģiptietis Losandželosas lidostā nošāva divus cilvēkus.
Pie biļešu kasēm dežūrēs drošībnieki gan formās, gan civildrēbēs. Viņi uzraudzīs arī citas vietas lidostās, kuras ir visiem pieejamas, un kur līdz šim nav veikti pietiekami drošības pasākumi.

Policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kādēļ Hašems Hadajets savā 41.dzimšanas dienā un ASV Neatkarības dienā atklāja uguni pie Izraēlas lidsabiedrības "El Al" biļešu kasēm. Uzbrucēja dzīvoklī ir veikta kratīšana un konfiscēts dators un citi materiāli.

Hadajeta brālēns Emads al Omda aģentūrai AFP pastāstīja, ka Izraēlas aviosabiedrība nebija laikā samaksājusi par diviem limuzīniem, kurus tā bija noīrējusi Hadajeta firmā, tāpēc Hadajetam ar "El Al" bijis finansiāls konflikts.

Tomēr "El Al" pārstāvis svētdien paziņoja, ka aviosabiedrība "nekad nav bijusi saistīta" ar Hadajetu.

Saukārt Hadajeta limuzīnu firmas bijušais darbinieks Abduls Zahavs aģentūrai AP teica, ka Hadajets viņam reiz esot atzinies, ka ienīst izraēliešus.

"Viņš turēja dusmas sevī," sacīja Zahavs, kuru Hadajets atlaidis no darba pirms diviem gadiem.

ASV amatpersonas uzskata šo apšaudi par izolētu incidentu, bet nenoliedz arī iespēju, ka tas bija terora akts.

Izraēlas amatpersonas paziņojušas, ka tas "neapšaubāmi" bijis terora akts.

Pēc Losandželosas policijas sniegtās informācijas, uzbrucējs atklājis uguni terminālā ap pulksten 11.30 (21.30 pēc Latvijas laika), nāvējoši ievainojot divus Izraēlā dzimušus ASV pilsoņus - 46 gadus vecu vīrieti un 25 gadus vecu "El Al" pasažieru apkalpošanas darbinieci amerikānieti. Viņi nomira pēc aizvešanas uz slimnīcu. Uzbrucējs ievainoja vēl piecus cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!