Foto: EPA/LETA

ASV paredzējusi pastiprināt pretraķešu aizsardzību tās rietumkrastā, reaģējot uz Ziemeļkorejas izteiktajiem kodoltrieciena draudiem, atsaucoties uz aizsardzības ministra Čaka Heigela teikto sestdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Heigels paziņojis, ka ASV papildus jau Kalifornijā un Aļaskā izvietotajām 30 raķetēm izvietos vēl papildus 14 pārtvērējraķetes.

Ziemeļkoreja iepriekš piedraudējusi izmantot savas tiesības dot "preventīvu kodoluzbrukumu" ikvienam agresoram.

Phenjanas agresīvā retorika pastiprinājās pirms ANO Drošības padomes balsojuma par sankcijām pret Ziemeļkoreju, vēsta aģentūra "Reuters".

Tomēr ANO Drošības padome vienbalsīgi pieņēma rezolūciju, kurā Ziemeļkorejai noteica jaunas sankcijas, šādi izolēto komunistu valsti sodot par pagājušajā mēnesī veikto kodolizmēģinājumu.

"Kamēr vien ASV gatavojas izraisīt kodolkaru, mēs izmantosim savas tiesības dot preventīvu kodoluzbrukumu agresora galvenajai mītnei, lai aizsargātu mūsu augstākās intereses," bija teikts ziņu aģentūra KCNA izplatītajā Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas paziņojumā,

Ziemeļkoreja iepriekš piedraudēja lauzt 1953. gadā noslēgto pamiera līgumu, kas izbeidza Korejas karu, reaģējot uz ASV un Dienvidkorejas kopīgajām militārajām mācībām, kā arī uz gaidāmo sankciju paplašināšanu pret Phenjanu tās februāra kodolizmēģinājuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!