Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV Teksasas štatā pagājušās nedēļas izskaņā no Covid-19 miris kāds 30 gadus vecs vīrietis, kurš ar jauno koronavīrusu inficējies tā dēvētās 'kovidballītes' laikā, ziņo medijs "ABC News".

Štata otras lielākās pilsētas Sanantonio Metodistu slimnīcā mirušais trīsdesmitgadnieks mediķiem iepriekš atklājis, ka apmeklējis kādu ballīti, kuru organizējis kāds cilvēks, kuram iepriekš konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu. Pasākuma mērķis bijis labi pavadīt laiku un parādīt, ka vīruss ir izdomāts. Īsi pirms nāves pacients atzinis, ka pieļāvis kļūdu.

Par incidentu publiski nolēmusi pastāstīt Metodistu slimnīcas un bērnu slimnīcas galvenā ārste Džeina Eplbaja, kura skaidro, ka tādējādi vēlējās nevis biedēt, bet informēt, cik viegli ir zaudēt dzīvību, kuru varēja nosargāt.

Beksaras kauntijā, kurā ietilpst arī Sanantonio, līdz pirmdienas rītam apstiprināti 19 660 inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu un 184 cilvēki miruši no Covid-19. Teksasā kopumā līdz šim no bīstamās slimības miruši jau 3246 cilvēki, bet visās ASV – aptuveni 137 000.

Teksasas Veselības departaments vēsta, ka štatā 24% inficēto ir 20 līdz 29 gadus veci un 20% – 30 līdz 39 gadus veci. Tikai nelielai daļai ir smagas komplikācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!