Pastāvīgie narkodīleru aresti un rekordlielu narkotiku sūtījumu konfiskācija Igaunijā atspoguļo faktu, ka pieaug narkotiku tranzīts caur Igauniju, tomēr tas arī parāda Igaunijas varas iestāžu pieaugošo efektivitāti cīņā pret narkotikām, teikts ikgadējā ASV Valsts departamenta ziņojumā par starptautiskās narkotiku kontroles stratēģiju.
Ziņojumā norādīts, ka 2005.gadā Igaunijā slēgtas trīs sintētisko narkotiku izgatavošanas laboratorijas, kas apliecina, ka Igaunijā tiek izgatavotas sintētiskās narkotikas.

"2005.gada aprīlī policija atklāja plašu narkotiku tranzīta tīklu pie Tallinas un konfiscēja 700 gramu ķimikāliju," teikts ziņojumā. "2005.gada pirmajos sešos mēnešos policija konfiscēja gandrīz trīsreiz vairāk narkotiku nekā analoģiskā laika posmā iepriekšējā gadā. Oktobrī sadarbībā ar ASV policiju Tallinā tika konfiscēti 40 kilogrami augstas kvalitātes kokaīna un aizdomās par saistību ar narkotiku kontrabandu tika arestēti četri Izraēlas pilsoņi."

Ziņojumā arī norādīts, ka Igaunijā ir viens no augstākajiem inficēšanās ar HIV rādītājiem Eiropā. "Narkomāni, kuri injicē narkotikas vēnās, un viņu partneri ir lielākā jauno HIV gadījumu grupa."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!