Pārdzīvojot terorisma krīzi, amerikāņi lūdz Dievu un pērk garīgo literatūru, informēja ASV grāmatu apgāds, kas izdod populāru garīgo padomu grāmatu sēriju "Chicken Soup for the Soul", kas kopš 11. septembra terora aktiem piedzīvojusi rekordlielu pieprasījumu.
Bībele, Korāns un visdažādākās reliģiskās pašpalīdzības rokasgrāmatas pēdējā mēneša laikā izpirktas ļoti lielos daudzumos, jo amerikāņi meklē padomu, mierinājumu un uz reliģiju balstītus ieteikumus, kā tikt pāri šokam, ko radījuši teroristu uzbrukumi.

Grāmatnīcās tiek izpirkts, piemēram, rabīna Harolda Kušnera 1981.gada bestsellers "Kad sliktas lietas notiek ar labiem cilvēkiem" ("When Bad Things Happen To Good People"), Dalailamas "Atvērtā sirds: līdzcietības praktizēšana ikdienas dzīvē" ("An Open Heart: Practicing Compassion in Everyday Life") un citas grāmatas, kas spēj sniegt garīgu iedvesmu.

Pēdējā mēneša laikā izdevniecības "Zondervan" pārdoto Bībeļu skaits pieaudzis par 20 procentiem, pārdoto kabatas Bībeļu skaits - par 150 procentiem, un neparasti lielā daudzumā izpirktas arī citas grāmatas, kas saistītas ar tādiem tematiem kā islāms, Tuvie Austrumi un Bībeles pravietojumi, uzsvēra Poversa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!