ASV pieprasīs Izraēlas paskaidrojumus par tās armijas izturēšanos pret žurnālistiem palestīniešu teritorijās, trešdien paziņoja Baltā nama administrācija.
"Izturēšanās pret žurnālistiem vienmēr ir svarīgs jautājums visā pasaulē," sacīja Baltā nama preses sekretārs Ari Fleišers. Viņš uzsvēra, ka Valsts departaments izskatīs Izraēlas varas iestāžu darbību šajā jautājumā.

Izraēlas armija ir radījusi grūtības ārvalstu žurnālistiem, kas strādā Jordānas rietumkrastā. Daudzi no viņiem ir apsūdzēti neobjektivitātē par labu palestīniešiem, aizturēti vai izraidīti.

Pirmdien tika ievainots palestīniešu operators no telekompānijas "Associated Press TV" un septiņi ārvalstu aktīvisti, kas piedalījās palestīniešu atbalsta demonstrācijā. Tajā pašā dienā Izraēlas armijas lodes trāpīja automobilim, ar kuru pa Rāmallāhu brauca žurnālisti, bet neviens netika ievainots.

Komiteja žurnālistu aizsardzībai, kura bāzējusies Ņujorkā, otrdien apsūdzēja Izraēlu, ka tā ierobežo žurnālistu brīvību Izraēlas armijas operācijas atspoguļošanā Jordānas rietumkrastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!