ASV kaujas lidmašīnas F-16 pilots trešdien pie Kandahāras Afganistānā nometa uz Kanādas bruņoto spēku kareivjiem 500 mārciņu (227 kilogramu) smagu bumbu, nogalinot četrus un ievainojot astoņus cilvēkus, jo noturēja šaušanas mācības par ienaidnieka atklātu uguni, ceturtdien paziņoja ASV Aizsardzības ministrijas amatpersona.
ASV kara lidmašīna mācībās nogalina 4 kanādiešus

Kanādas armijas vienības trešdien veica šaušanas mācības zināmā mācību poligonā uz dienvidiem no Kandahāras, kad uz kareivjiem tika nomesta bumba, taču nav zināms, vai F-16 pilots un viņa lidojuma dispečers par to zināja, teica amatpersona.

"Tas bija zināms mācību poligons, tāpēc mums šī lieta būs jāpārbauda ļoti rūpīgi," uzsvēra amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Tie bija pirmie Kanādas armijas bojā gājušie un ievainotie ASV vadītajā pretterorisma kampaņā Afganistānā. Aizsardzības ministrija informēja, ka četri bojā gājušie ir pirmie kaujas operācijā kritušie Kanādas karavīri kopš Korejas kara, kurš notika no 1950. līdz 1953.gadam.

No astoņiem ievainotajiem divi bija guvuši dzīvībai bīstamus ievainojumus, viens bija ļoti nopietni ievainots un pieci bija nopietni ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!