Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV Senāta republikāņu līderis Mičs Makonels sestdien paziņoja, ka pirmdienas rītā Senātā ir paredzēts balsojums par federālās valdības finansēšanu.

"Es jums apliecinu, ka šis balsojums notiks pirmdien plkst.1.00 (8.00 pēc Latvijas laika), ja vien nebūs vēlēšanās to sarīkot ātrāk," teikts Makonela paziņojumā.

Jau ziņots, ka ASV sestdienas rītā oficiāli sākta valdības darba daļēja apturēšana, jo līdz noteiktajam termiņam - pusnaktij - ASV Kongress nav spējis apstiprināt īstermiņa finansēšanas pagarinājumu federālajām aģentūrām.

Senātam piektdienas vakarā neizdevās sarīkot balsojumu par attiecīgo likumprojektu, kas būtu nodrošinājis 30 dienu finansējumu federālo darbinieku darba apmaksai un nesvarīgāko aģentūru funkcionēšanai, kuru darbinieki tagad nosūtīti bezalgas atvaļinājumā.

Pārstāvju palāta jau ceturtdienas vakarā pieņēma likumprojektu par finansēšanas pagarinājumu federālajām aģentūrām, un līdz piektdienas pusnaktij tas bija jāapstiprina Senātam.

Valdības darbs pirmo reizi apturēts laikā, kad prezidenta partija kontrolē abas Kongresa palātas. Turklāt tas noticis pirmajā gadadienā kopš Donalda Trampa stāšanās prezidenta amatā.

ASV federālā valdība iepriekšējo reizi apturēja darbu 2013. gada oktobrī uz 16 dienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!