ASV senatori plāno cīnīties pret savas valsts pilsoņu masveida aptaukošanos ar likuma palīdzību. Likums ļaus valdības iestādēm vairāk nekā 200 miljonus dolāru (120 miljonus latu) iztērēt jaunām un jau esošajām programmām cīņā pret korpulenci.
Statistika liecina, ka 61 procents ASV iedzīvotāju cieš no liekā svara jeb aptaukošanās. Cilvēku veselības problēmas, ko izraisa liekais svars, katru gadu valstij izmaksā ap 117 miljardiem dolāru (aptuveni 70 miljardi latu).

Senatori plāno likumā paredzēt daudzus veselības veicināšanas pasākumus, un liela daļa no tiem būs domāti bērniem.

Uzlabota uztura un fiziskās aktivitātes likumprojekts paredz piešķirt vairāk līdzekļu programmām cīņai pret lieko svaru, kuras īsteno skolās. Tas paredz arī veselības darbinieku apmācības par svara problēmām, jaunu parku, veloceliņu un fiziskās atpūtas centru finansēšanu.

"Daudz kas liecina par to, ka dzīves stils, ko mēs esam pieņēmuši šajā valstī, ir novedis mūs pie liekā svara un aptaukošanās problēmu epidēmijas," sacīja viens no trim likumprojekta autoriem senators Džefs Bindžemens.

Vēl Bindžemens piedalās arī darbā pie likumprojekta, kura mērķis ir samazināt nepilnvērtīgas un neveselīgas pārtikas pārdošanu skolās ēdienreižu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!