ASV prezidenta kandidāti vēlēšanu kampaņai jau iztērējuši rekordlielu summu – 572,9 miljonus ASV dolāru, atsaucoties uz Vašingtonas nevalstiskā Vēlēšanas kampaņu finansēšanas pētījumu institūta datiem, ziņo RIA "Novosti".
Līderis prezidenta kandidātu vidū ir demokrāts Baraks Obama, kurš savai priekšvēlēšanu kampaņai iztērējis jau 115,6 miljonus dolāru.

Otrajā vietā ierindojusies demokrāte Hilarija Klintone ar 108,8 miljoniem dolāru, bet trešajā – republikānis Mits Romnijs ar 98 miljoniem dolāru, kurš nesen paziņoja par savu izstāšanos no turpmākās cīņas par prezidenta amatu.

Cīņu turpinošo republikāņu saraksta priekšgalā šobrīd ir senators Džons Makkeins, kurš savai kampaņai iztērējis 49,6 miljonus dolāru.

No 12 prezidenta kandidātiem, starp kuriem seši ir demokrāti un seši – republikāņi, "visnabadzīgākais" izrādījies demokrāts Deniss Kusiničs ar iztērētiem 4,2 miljoniem, bet viņš no līdzdalības vēlēšanās izstājās jau janvārī.

2007. gada 12 mēnešos un 2008. gada janvārī Obama ziedojumos savai kampaņai saņēmis visvairāk naudas – 134,5 miljonus dolāru. Šajā pašā laika posmā Klintone saņēmusi 117, bet Makkeins – 52,3 miljonus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!