Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV valdība palīdzēs Ukrainai pastiprināt savas pozīcijas kaujas laukā un pie sarunu galda ar Krieviju, cita starpā ik dienu piegādājot ieročus, paziņojis ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džeiks Salivans.

"Mūsu politika ir viennozīmīga izdarīsim visu iespējamo, lai Ukraina gūtu panākumus. Mums ir jāpiegādā viņiem ieroči, lai viņi varētu iet uz priekšu kaujas laukā, un jāturpina sniegt viņiem militāro atbalstu, un ieviest spēcīgas ekonomiskās sankcijas [pret Krieviju], lai uzlabotu viņu situāciju pie sarunu galda," intervijā kanālam "NBC News" stāstījis Džo Baidena padomnieks.

Viņš apliecinājis, ka ASV Ukrainai ieročus piegādā katru dienu, arī šodien.

Salivans piebildis, ka ASV vēlas redzēt brīvu un neatkarīgu Ukrainu, vāju un izolētu Krieviju un spēcīgus un vienotus Rietumus.

Vienlaikus viņš atzina, ka Baidens pašlaik neplāno apmeklēt Kijivu, bet gan strādā, lai koordinētu pasaules valstu ieroču piegādes Ukrainai.

Jau vēstīts, ka ASV otrdien paziņoja, ka piešķirs Ukrainai papildu militāro palīdzību 100 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs atsevišķā paziņojumā pateica, ka šis papildu finansējums tiks izmantots, "lai apmierinātu Ukrainas neatliekamo vajadzību pēc papildu prettanku raķešu sistēmām "Javelin"".

Viņš atzīmēja, ka ukraiņi ļoti efektīvi izmanto šīs sistēmas savas valsts aizsardzībai.

Kērbijs sacīja, ka ASV militārā palīdzība Ukrainai kopš Krievijas tīšā un neizprovocētā iebrukuma sākuma 24. februārī ir pārsniegusi 1,7 miljardus dolāru, bet kopš Baidena prezidentūras sākuma - vairāk nekā 2,4 miljardus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!