Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turpinoties balsu skaitīšanai, ASV prezidenta amata kandidāts no Demokrātiskās partijas Džo Baidens izvirzījies vadībā Pensilvānijas un Džordžijas štatos, ziņo "NBC News".

Baidens šobrīd ieguvis 253 balsis elektoru kolēģijā, bet Trampam ir 214. Lai kļūtu par prezidentu, nepieciešamas 270 elektoru balsis. Uzvara Pensilvānijā dotu 20 elektoru kolēģijas balsis, tādēļ Trampam obligāti jāuzvar šajā štatā, lai saglabātu teorētiskas iespējas tikt pārvēlētam. Ja Baidens saglabās pārsvaru šajā štatā, tad pārsniegs 270 elektoru kolēģijas balsu slieksni un kļūs par prezidentu.

Balsu skaitīšana Pensilvānijā turpinās. Lielākā daļa no atlikušajām balsīm nāk no vēlētājiem, kuri balsoja pa pastu. Šādu balsošanas metodi demokrātu vēlētāji izmantoja daudz vairāk nekā republikāņi. Sākotnēji Tramps Pensilvānijā bija priekšā Baidenam, taču, turpinoties pa pastu nosūtīto balsu skaitīšanai, Baidens pamazām sāka deldēt republikāņa pārsvaru. Tagad Baidens jau apsteidzis Trampu svarīgajā štatā.

Vēl viens štats, kurā Baidens šodien apsteidza Trampu ir Džordžija. Arī tur Trampam sākotnēji bija pārsvars, bet Baidens aizvadīto 24-36 stundu laikā to ir mazinājis. Uzvara Džordžijā kandidātam dotu 16 balsis elektoru kolēģijā. Balsu skaitīšana Džordžijā vēl turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!