Foto: AFP/Scanpix/LETA

Baltais nams un ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas pārstāvis svētdien paziņoja, ka šī gada prezidenta vēlēšanas notiks 3. novembrī, kā jau tas sākotnēji bija plānots, raksta aģentūra "Reuters".

Pagājušajā nedēļā Tramps mikroblogošanas vietnē "Twitter" pieļāva vēlēšanu atlikšanu iespējamas "krāpšanās" dēļ. Taču mainīt vēlēšanu datumu tiesīgs ir tikai Kongress. Prezidenta pārstāvētās Republikāniskās partijas līderi arī noraidīja Trampa ierosinājumu atlikt vēlēšanas.

Svētdien televīzijas kanāla CBS raidījumā "Face The Nation" Trampa personāla daļas vadītājs Marks Medouzs paziņoja, ka vēlēšanas notiks iepriekš paredzētajā datumā: "Mēs organizēsim vēlēšanas 3. novembrī, un prezidents tajās uzvarēs."

Arī Trampa kampaņas padomnieks Džeisons Millers pauda līdzīgus komentārus. "Vēlēšanas notiks 3. novembrī, un prezidents Tramps vēlas, lai vēlēšanas notiktu 3. novembrī," Millers izteicās raidījumā "Fox News Sunday".

Tramps ideju par iespējamu vēlēšanu atlikšanu izteica, pamatojoties uz bažām par to, ka balsošana pa pastu var novest pie krāpšanās. "Ar vispārēju balsošanu pa pastu (..) 2020. gada vēlēšanas būs visneprecīzākās un viskrāpnieciskākās vēsturē," "Twitter" norādīja prezidents. "Atlikt vēlēšanas, kamēr cilvēki var pienācīgi, droši un nebaidoties balsot???" viņš jautāja. Šobrīd nav pierādījumu, kas liecina par to, ka balsošana pa pastu noved pie lielākiem krāpšanās riskiem.

Šī gada ASV prezidenta vēlēšanās Tramps cīnīsies par palikšanu Baltajā namā uz vēl četriem gadiem. Viņa sāncensis būs pieredzējušais demokrāts Džo Baidens, kurš savulaik ieņēmis viceprezidenta amatu prezidenta Baraka Obamas administrācijā. Pirmsvēlēšanu aptaujās Baidens šobrīd ir priekšā Trampam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!