Foto: Reuters/Scanpix
ASV prezidenta amata kandidāta no Republikāņu partijas Mita Romnija kampaņa sestdien oficiāli apstiprināja, ka Romnijs par republikāņu viceprezidenta amata kandidātu 6.novembrī paredzētajās vēlēšanās izvēlējies kongresmeni no Viskonsinas štata Polu Raianu, kurš ir ASV Kongresa Pārstāvju palātas Budžeta komitejas priekšsēdētājs.

"Mits Romnijs šodien paziņoja, ka kongresmenis no Viskonsinas Pols Raians būs viceprezidenta amata kandidāts," sacīts kampaņas paziņojumā.

Paredzēts, ka Romnijs publiski viceprezidenta kandidātu paziņos pulksten 9 (16 pēc Latvijas laika) ASV jūras kara flotes bāzē Virdžīnijas štata Norfolkā uz vairs neizmantota amerikāņu karakuģa "Wisconsin", kas savulaik piedalījies Otrajā pasaules karā un vēlāk operācijā "Tuksneša vētra" pret Irāku 1991.gadā.

Par to, ka Romnijs par viceprezidenta amata kandidātu izvēlējies Romniju, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem Romnija kampaņā, jau vairākas stundas iepriekš ziņoja ASV mediji.

Kā iespējami republikāņu viceprezidenta amata kandidāti līdz sestdienai tika minēti arī senators no Ohaio štata Robs Portmens un bijušais Minesotas štata gubernators Tims Polentijs.

Bijušais Masačūsetsas štata gubernators Romnijs, kurš ir ieguvis nepieciešamo atbalstu priekšvēlēšanās un priekšvēlēšanu sapulcēs, tiks oficiāli apstiprināts par Republikāņu partijas kandidātu prezidenta vēlēšanās partijas konventā, kas notiks no 27. līdz 30.augustam Floridas štata Tampabejas pilsētā.

Romnijs 6.novembra vēlēšanās sacentīsies ar pašreizējo prezidentu Baraku Obamu no Demokrātu partijas, kura viceprezidenta amata kandidāts ir tagadējais viceprezidents Džo Baidens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!