Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pieaugot saspīlējumam ar Irānu, ASV uz Tuvo Austrumu reģionu nosūtīs papildu 1000 karavīrus, raksta britu raidsabiedrība BBC.

ASV pagaidu aizsardzības sekretārs Patriks Šanahans izteicies, ka karavīru nosūtīšana uz reģionu ir atbilde Irānas spēku "naidīgajai uzvedībai". Šanahans paziņojumā skaidroja, ka "Savienotās Valstis nemeklē konfliktu ar Irānu", bet karavīri uz reģionu nosūtīti, lai "nodrošinātu [ASV] militārā personāla drošību un labklājību visā reģionā."

Pirms mēneša uz Tuvajiem Austrumiem ASV nosūtīja 1500 karavīrus. Tāpat reģionā patrulē aviācijas bāzes kuģis, "B-52" bumbvedēji, kā arī izvietotas "Patriot" pretgaisa aizsardzības sistēmas. ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo arī norādījis, ka Vašingtona nevēlas militāru konfliktu ar Irānu, tomēr izskata visas opcijas, atzīmē BBC.

Pagājušajā nedēļā Omānas līcī notika uzbrukums diviem tankkuģiem. ASV uzbrukumā vainoja Irānu, taču Islāma Republika apsūdzības noraidījusi.

Savienotās Valstis piektdien publicēja video, kurā redzams, kā no uzbrukumā cietušā tankkuģa sāna tiek noņemta nesprāgusi mīna. Tagad ASV Jūras spēki izplatījuši arī fotogrāfijas, kuras, kā norāda Vašingtona, pierāda Irānas saikni ar uzbrukumiem Omānas līcī.

Pretēji video, kurš bija melnbalts, fotogrāfijas ir krāsainas, un tās skaidrāk ļauj saredzēt gan laivu, kurā atradās vīri, kas no kuģa sāna aizvāca neeksplodējušo spridzekli, gan bojājumus, kurus kuģim radījis uzbrukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!