Foto: AP/Scanpix

ASV Teksasas štatā policija arestējusi 14 gadus vecu pusaudzi, kurš uz skolu atnesis pašdarinātu pulksteni, kas pēc policijas domām izskatījies pēc "viltus bumbas", vēsta telekanāls "Al Jazeera".

Devītās klases audzēknis no Ērvingas pilsētas Ahmeds Muhameds stāsta, ka pirmdien uz skolu atnestais pulkstenis raisījis kāda skolotāja aizdomas, kurš par to ziņojis direktoram.

"Ieradās policists un direktors, un aizveda mani uz telpu, kur jau atradās pieci policisti," vietējam televīzijas kanālam "Dallas News" pastāstīja Muhameds.

Likumsargi jaunietim vaicājuši, vai viņš ir iecerējis izgatavot spridzekli, bet viņš norādījis, ka tikai mēģina izgatavot pulksteni. Tikmēr policisti uzskatījuši, ka tā ir "viltus bumba".


Muhameds apgalvo, ka pulksteni izgatavojis mājās un atnesis uz skolu, lai parādītu savai skolotājai, ziņo raidsabiedrība BBC.

Jaunietis nogādāts aizturēšanas centrā, kur pārmeklēts un nofotografēts, paņemti viņa pirkstu nospiedumi, un pēc tam atbrīvots.

Vēlāk trešdien policija paziņoja, ka nolēmusi neizvirzīt Muhamedam nekādas apsūdzības.

Incidents atjaunojis diskusiju par musulmaņu izcelsmes iedzīvotāju diskrimināciju pilsētā, kuras mērs vasarā izpelnījās uzmanību ar pret islāmu vērstu retoriku, norāda "Al Jazeera".

Skolnieka tēvs Muhameds Elhasans Muhameds, kurš ASV ieceļojis no Sudānas, uzskata, ka arests bijis rasistiski motivēts.

"Viņš tikai vēlas izgudrot labas lietas cilvēcei, bet tāpēc, ka viņa vārds ir Muhameds un 11. septembra dēļ, domāju, pret manu dēlu izturas slikti," stāsta jaunieša tēvs.

Tikmēr policija noraida šos Muhameda gimenes paziņojumus, norādot, ka arests nav nekādā veidā bijis saistīts ar skolnieka izcelsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!