Foto: AP/Scanpix

Amerikas Savienoto valstu sankcijām pret Krieviju būs bumeranga efekts un tās iedzinušas abu valstu attiecības strupceļā, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Jau vēstīts, ka ASV Ukrainas krīzes trešdien dēļ būtiski pastiprinājušas sankcijas pret Krieviju, vēršoties pret aizsardzības jomas, finanšu un enerģētikas uzņēmumiem. Sankcijām pakļauts arī naftas rūpniecības gigants "Rosneft" un "Gazprombank", pavēstīja ASV Finanšu ministrija.

„Tas nāks par ļaunu Amerikas ilgtermiņa stratēģiskajām interesēm un amerikāņu tautai," žurnālistiem paziņojis Putins, kurš pats atrodas vizītē Brazīlijā.


Pēc viņa teiktā, iesākumā nepieciešams tikt skaidrībā, par kādām konkrēti sankcijām ir runa un darīt to mierīgi. Putins tāpat piebildis, ka Vašingtona pēdējos gadps īsteno „samērā agresīvu" un „neprofesionālu" iekšpolitiku.

Vašingtonas sankcijas pastiprinātas pēc vairāku nedēļu brīdinājumiem, ka Krievija nav pakļāvusies Rietumu prasībām un nav izmantojusi savu ietekmi pār promaskaviskajiem kaujiniekiem - Maskava nav pieprasījusi separātistiem izbeigt bruņoto cīņu pret Kijevas valdību un nav apturējusi bruņojuma plūsmu pāri robežai uz Ukrainu.

ASV sankciju sarakstā arī iekļauti soļi pret pašpasludinātajām Doņeckas un Luhanskas "tautas republikām" Ukrainas austrumos.

Vašingtona jau iepriekš noteikusi sankcijas pret vairāku Krievijas uzņēmumu vadību, kas, kā norāda ASV, ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka cilvēki, kā arī pret Austrumukrainas separātistu kustības līderiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!