Foto: AFP/Scanpix/LETA

Irāna paziņojusi, ka gatava piekrist izmaiņām 2015. gadā parakstītajam kodollīgumam, ja ASV atjaunotu savu dalību tā ietvaros un atceltu ekonomiskās sankcijas, raksta "Al Jazeera".

“Ja sankcijas tiek pārtrauktas un notiek atgriešanās pie kodollīguma, ir iespējams dot garantijas strupceļa pārtraukšanai, un prezidentam Hasanam Ruhani pat ir priekšlikums par nelielām izmaiņām līgumā,” paziņoja Irānas valdības pārstāvis Ali Rabiejs.

ASV prezidents Donalds Tramps pagājušā gada maijā paziņoja par ASV izstāšanos no Irānas kodolvienošanās un viņa administrācija atjaunojusi ekonomiskās sankcijas pret Islāma Republiku.

Viens no iemesliem, kādēļ Tramps lēma par izstāšanos no 2015. gadā parakstītā līguma saistīts ar Irānas ballistisko raķešu programmu, kura vienošanās ietvaros nebija pakļauta nekāda veida ierobežojumiem. Irānas aizsardzības ministrs Amirs Hatami izteicies, ka jebkāda vienošanās ar ASV par Islāma Republikas raķešu programmu atstātu negatīvu iespaidu uz valsts spējām, un piebilda, ka Irānas līderi atbalsta raķešu programmas uzlabošanu, raksta medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!