Foto: RIA Novosti/Scanpix
Rietumu sabiedrībā satraukumu izraisījusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina piezīme par bijušo ASV Valsts sekretāri Hilariju Klintoni – viņa piezīme intervijā Francijas TV kanālam TF1 tiek saukta par "seksistisku".

Sarunā ar franču žurnālistiem Žanu-Pjēru Elkabahu un Žilu Bulo, kas 3. jūnijā notika prezidenta rezidencē Sočos, Putins atļāvās visai rupji izteikties ne tikai par Klintoni, bet arī, pēc daudzu domām, par sievietēm kopumā.

Žurnālisti ieminējās, ka Putinam droši vien vieglāk būtu sadarboties ar Baraku Obamu, nevis ar iespējamo ASV prezidenti Hilariju Klintoni, kura paziņoja, ka tas, ko Krievija dara Austrumeiropā, atgādina Hitlera rīcību trīsdesmitajos gados.

"Ar sievietēm labāk nestrīdēties un neiesaistīties vārdu apmaiņās. Taču Klintones kundze arī agrāk nav izcēlusies ar pārlieku izsmalcinātību izteikumos.

Kad cilvēki pārkāpj noteiktas piedienības robežas, tas liecina nevis par viņu spēku, bet gan par vājumu. Bet sievietei vājums - tā nav pati sliktākā īpašība," intervijā teica Putins.

Kā jau paredzams, šī frāze izraisīja sašutumu gan starp tiem, kas gatavi Klintoni atbalstīt nākamajās prezidenta vēlēšanās, gan arī vienlīdzības propagandētāju vidū.

Savukārt politikas eksperti izteikuši versiju, ka Putins apzināti aizvainojis Klintoni, lai palīdzētu viņai priekšvēlēšanu cīņā, ja viņa piekristu kandidēt uz prezidenta amatu.

Pēc ekspertu domām, situācija ir tāda, ka demokrātu kandidāts Krievijas prezidentam būtu daudz izdevīgāks, nekā jebkurš no republikāņu pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!