Foto: TASS/Scanpix/LETA

ASV mudina savu amatpersonu ģimeņu locekļus pamest Baltkrieviju, atsaucoties uz Valsts departamenta paziņojumu, raksta "The Moscow Times".

Paziņojums izplatīts neilgi pēc tam, kad ASV brīdināja sankcijas vērst pret Krievijas bagātākajiem oligarhiem gadījumā, ja Krievija uzbruktu Ukrainai. ASV Krieviju apsūdzējusi militāro kontingentu Baltkrievijā palielināšanā līdz 30 000, raisot aizdomas par jaunas frontes iespējamu atvēršanu arī no šī Ukrainas ziemeļu kaimiņa.

Valsts departaments arī brīdinājis ASV pilsoņus nedoties uz Baltkrieviju, ņemot vērā "patvaļīgas likumu interpretācijas, aizturēšanas risku, kā arī neierasto un raizes radošo Krievijas militārā kontingenta pastiprināšanu Baltkrievijas-Ukrainas pierobežā".

Pērnā gada decembra sākumā tika aplēsts, ka Krievija Ukrainas robežas tuvumā sapulcinājusi vairāk nekā 127 000 karavīru, pastiprinot NATO un citu sabiedroto valstu centienus stiprināt Ukrainas armiju, kā arī izmantot citus atturēšanas mehānismus, lai novērstu iespējamu Krievijas iebrukuma paplašināšanu.

ASV nav Baltkrievijā akreditēta vēstnieka un de facto vēstniece Džūlija Fišere rezidē Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!