Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV senatori republikānis Rodžers Vikers un demokrāts Bens Kardins 1.decembrī iesnieguši likumprojektu par Krievijas privātās militārās organizācijas "Vāgnera grupas" saukšanu pie atbildības, pieprasot grupējumu atzīt par ārvalstu teroristu organizāciju, ziņo aģentūra "Ukrinform".

Arī ASV Pārstāvju palātā tiks iesniegts identisks projekts, kuru vada republikāņi Stīvs Koens, Džo Vilsons, Ričards Hadsons un demokrāts Marks Vasijs.

"Vladimirs Putins un viņa līdzgaitnieks neapstāsies ne pie kā, lai sasniegtu savus mērķus, tostarp iesaistīs algotņus, piemēram, Vāgnera grupu, lai veiktu zvērības viņu vārdā. ASV vajadzētu nosaukt šo ēnu armiju par to, kas tā patiesībā ir: ārzemju teroristu grupējums. Mums viņi kopā ar visiem, kas šo grupējumu atbalsta, ir jāsauc pie atbildības," norādīja Vikers.

Saskaņā ar senatora Kardina teikto, "Vāgnera grupa" ir bijusi saistīta ar neskaitāmām zvērībām Ukrainā, kā arī Sīrijā un visā Āfrikas kontinentā.

"ASV nekavējoties "Vāgnera grupa" jāatzīst par ārvalstu teroristu organizāciju. Tas mazinās Krievijas bruņoto spēku spēku spējas un palīdzēs saukt pie atbildības cilvēktiesību pārkāpējus," citējot Kardinu, raksta "Ukrinform" .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!