Foto: AP/Scanpix

15 gadu vecs skolnieks ASV Merilendas štatā pirmajā mācību dienā paņēmis uz skolu līdzi bisi un sašāvis savu klasesbiedru, vēsta laikraksts "The Huffington Post".


Incidents noticis pirmdien skolā Baltimoras apkārtnē ASV austrumos. Šāviens atskanējis skolas ēdnīcā. Uzbrucējs savu klasesbiedru sašāvis mugurā, cietušais ar smagiem ievainojumiem nogādāts slimnīcā. Kamēr skolotāji un citi skolēni centušies atņemt uzbrucējam ieroci, vēl viens šāviens trāpījis telpas griestos.

Uzbrucēja tēvs aģentūrai AP atklājis, ka klasesbiedri dēlu regulāri apcēluši un tas varējis novest līdz noziegumam. Bisi uz skolu jaunietis paņēmis, lai pārtrauktu citu audzēkņu ņirgāšanos par sevi, bet viņš nav gribējis nevienam nodarīt pāri, norāda uzbrucēja advokāts. Puika ir tēmējis grīdā, bet klasesbiedram trāpījis nejauši, kad skolotāji centās tam atņemt ieroci, skaidro advokāts.

Advokāta viedoklim nepiekrīt policija, kura uzskata, ka skolnieks uzbrukumu plānojis jau iepriekš. "Pirmā skolas diena, pēdējā manas dzīves diena," uzbrucējs pirmdienas rītā esot ierakstījis savā profilē sociālajā tīklā "Facebook", vēstīja raidsabiedrība ABC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!